تاریخ : جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳ 11 شوال 1445 Friday, 19 April , 2024

اجرای طرح توسعه زنجیره ارزشی گیاهان دارویی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه

  • کد خبر : 14709
  • 27 اردیبهشت 1399 - 11:21
اجرای طرح توسعه زنجیره ارزشی گیاهان دارویی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه
مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی از اجرای طرح توسعه زنجیره ارزشی گیاهان دارویی در ۱۲ هکتار از اراضی حوضه آبریز دریاچه ارومیه خبرداد.

فرهاد سرخوش با اشاره به اجرای این طرح بیان کرد: این طرح از سال ۹۶ به صورت پایلوت از محل اعتبارات فرهنگی _ اجتماعی احیای دریاچه ارومیه توسط استانداری در شهرستانهای سلماس، نقده، پایاب حسنلو، مهاباد، اشنویه و تکاب در قالب پایلوت آموزشی_ ترویجی در ۱۲ هکتار با هدف توسعه زنجیره های ارزشی گیاهان کم آب بر چندساله اجرا شده است.

وی هدف از اجزای این پایلوت آموزشی _ترویجی را شناساندن مزیت های کشت گیاهان دارویی به کشاورزان عنوان کرد و افزود: اجرای طرح مذکور در شهرستانهای حوضه آبریزایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم کشاورزان از زمان کاشت تا مرحله فراوری و بازار را به دنبال داشته به طوری که ۵۲ نفر از پایاب حسنلو متقاضی کشت در زمینهای خود به طور متوسط در زمینهایی به وسعت ۱۰ هکتار شدند که نشان از موفقیت اجرای طرح است.

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به کشت گیاهان دارویی و کم آب بر در این طرح، تصریح کرد: گیاهانی همچون زعفران، ، گل محمدی، اسطوخودوس، آویشن باغی، رزماری، سیاه دانه و مریم گلی کشت می شود.

سرخوش خاطرنشان کرد: هدف از اجرای طرح معرفی گونه هایی است که علاوه بر حفظ خاک و منابع ابی و هدایت به سمت دریاچه ارومیه، معیشت کشاورز نیز دچار مشکل نشود.

وی ادامه داد: همچنین امسال جهاد کشاورزی استان از محل اعتبارات دریاچه ارومیه جهت کشت توسعه گیاهان دارویی با هدف حداکثر ۱۰۰ هکتار متعهد شده است.

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به توانمندسازی و توان افزایی بهره برداران از طریق برگزاری دوره های آموزش ترویجی در شهرستان های حوضه آبریز دریاچه ارومیه اظهار کرد: طی سال گذشته ۲۰۰۰ نفر در دوره های توان افزایی مختص توسعه زنجیره ارزشی گیاهان کم آب بر شرکت کردند.

سرخوش با اشاره به نقش تاثیرگذار این طرح با همکاری تمامی دستگاههای مرتبط در قالب ستاد استانی زنجیره ارزشی گیاهان دارویی در بلندمدت گفت: ستاد احیای دریاچه ارومیه بر این باور است که با ایجاد و توسعه زنجیره ارزش گیاهان دارویی و همچنین محصولات کشاورزی کم آب بر می توان کمک شایانی به رونق اقتصاد استان و حوضه آبریز و نیز احیای دریاچه ارومیه انجام داد.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://gorush.ir/?p=14709

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.