عزیز امانی اظهار کرد: پیش بینی میشود امسال ۲۷۵ هزار تن انگور از باغات آذربایجان غربی برداشت شود که در مقایسه با سال گذشته ۳۵ درصد رشد نشان میدهد.
وی با بیان اینکه بیش از ۲۱ هزار هکتار از باغات استان به انگور اختصاص دارد افزود: ۵ هزار هکتار از باغات انگور استان دیمی و بقیه آبی هستند که عمده باغات دیمی استان در شهرستان سردشت میباشد.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه بیشترین سطح باغات ایستاده کشور در آذربایجان غربی است تصریح کرد: بیش از ۸ هزار هکتار از باغات استان ایستاده هستند و راندمان تولید انگور در این باغات بیش از دو برابر دیگر باغات انگور است.
امانی ادامه داد: شهرستان ارومیه رتبه اول سطح زیر کشت انگور استان را داراست، افزود: عمده محصول انگور استان علاوه بر ارومیه در شهرستانهای میاندوآب، نقده، و سردشت تولید میشود.
وی خاطر نشان کرد: انگور دومین محصول باغی استان بوده و بیش از ۶۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در امر داشت و برداشت، بستهبندی و حمل و نقل انگور فعالیت نموده و از این راه امرار معاش میکنند.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان بیان اینکه سالانه نزدیک به ۹۰ هزار تن از انگور تولیدی استان در قالب کشمش و انگور تازه به کشورهای مختلف جهان صادر میشود گفت: بیش از ۷۰ هزار تن از مازاد بر صادرات انگور از استان توسط صنایع تبدیلی برای تولید فرواردههای مختلف خریداری و ۷۰ هزار تن نیز برای تهیه دوشاب و تازه خوری مصرف میشود.
امانی به تنوع انگور در استان نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بیش ۵۰ گونه انگور از جمله کشمشی، تبرزه، ریش بابا، حسینی، عسکری، خلیلی، لعل بیدانه و قیزیل اوزوم، مایا مو، گزن دایی، جیغ جیغا، یاقوتی، دیزماری در باغات استان تولید می شود.
انتهای پیام