جلیل جباری اظهار داشت: غذا جلوه فرهنگ یک سرزمین است و آنچه بر سر سفره میبینیم چه برای اکرام میهمان و چه برای اطعام خانواده، نمودی از فرهنگ، شعور و جهانبینی و هنر مردمان آن سرزمین به شمار میرود.
وی تصریح کرد: خوشبختانه استان آذربایجان غربی با تکیه بر فرهنگ غنی، مردمان میهماننواز و زنان هنرمند و کدبانوی خود همیشه سفرههای رنگینی داشته و از این نگاه حرف بسیاری برای گفتن دارد و از سوی دیگر، طبیعت سرسبز و گیاهان خاص و مفید این خطه دلیل دیگری بر پر بار شدن سفرهها از گذشته تاکنون است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی افزود: وجود غذاهای مقوی و خوشمزه با در نظر گرفتن طبع غذا و نگاه تندرستی، دمنوشهای بیبدیل و مفید، ترشیها و دسرها، شیرههای متفاوت در این استان هر گردشگری را مجذوب خود میکند.
وی بیان کرد: وجود فرهنگهای شهری، روستایی و عشایری و از طرفی وجود اقوام ترک و کرد در این استان، تنوع حوزه گردشگری خوراک در این استان را تصدیق میکنند.
جباری گفت: بنابراین وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در نظر دارد کتاب چند زبانه “اطلس خوراک ایرانی” را تهیه و گونههای مختلف خوراک ایرانی، مهارتهای طبخ غذا، ماهیت و سلامت غذاهای ایرانی، آیین پذیرایی و مهماننوازی مردمان محلی سرزمین ایران را به رشته نگارش درآورد.
وی اظهار داشت: بنابر این غذا، دمنوش و دسرهای سنتی و محلی استان آذربایجان غربی در این کتاب چند زبانه نگاشته میشود تا سهمی در معرفی استان آذربایجان غربی و احیای آیینها و میراث گذشتگانمان داشته باشیم.
انتهای پیام