عزیز امانی با بیان اینکه ۲۷۳ هکتار از اراضی استان زیر کشت گل محمدی قرار دارد، اظهار کرد: ۱۴۱ هکتار از باغات بارور و مابقی به صورت نهال است و میزان تولید گل تر از اراضی زیر کشت این محصول در استان بیش از ۵۰۸ تن بوده که در مقایسه با سالهای قبل افزایش چشمگیری داشته است.
وی تصریح کرد: سالانه بیش از ۸۰۰ هزار لیتر گلاب از گل محمدی در مناطق مختلف استان از جمله شهرستانهای ارومیه، مهاباد ، خوی و پیرانشهر استحصال میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی با بیان اینکه زمان برداشت گل محمدی از اوایل خرداد ماه شروع و تا اواخر خرداد ماه ادامه دارد، افزود: ارقام گل محمدی موجود استان رقمهای مخصوص گلاب به منظور گلاب کشی و رقم مربایی برای تهیه مربا و مارمالاد است.
وی با اشاره به اینکه متوسط عملکرد برگ گل محمدی در هر هکتار ۳ هزار و ۶۰۰ کیلوگرم است، خاطرنشان کرد: ارقام مورد استفاده برای کشت این محصول در سطح استان اغلب گل محمدی خوی بوده و از ارقام محلی کاشان نیز به صورت محدود برای کشت استفاده میشود که بیشترین سطح زیر کشت مربوط به شهرستانهای خوی و ارومیه است.
امامی با اشاره به مصارف گل محمدی ادامه داد: از ۸۰ درصد محصولات برای عرقگیری، و مابقی به صورت گلبرگ خشک برای تهیه مربا و سایر مصارف خوراکی، و حدود پنج درصد به صورت غنچه خشک به منظور صادرات استفاده میشود.
انتهای پیام